fbpx

Bij het opstaan heb je twee keuzes:

  1. Je kunt je richten op het negatieve en wat je niet hebt.
  2. Of je kunt je concentreren op positiviteit en waarderen wat je wel hebt.

Misschien denk je bij jezelf, ‘dat positief denken, daar heb ik niets mee.’ Maar sta eens stil bij je eerste gedachte in de ochtend. Is het een negatieve zoals “pff, de wekker gaat alweer” of “ik heb niet genoeg geslapen”? Die eerste gedachte is al schaarste denken en negatief!

Ik daag je uit om eens 24 uur niet te klagen. Probeer het echt. Kies een dag deze week waarop je de hele dag niet mag klagen. Zelfs als een uitgesproken positief persoon merkte ik dat het nog best lastig is om niet te klagen.

Maar nu komt misschien de schok: jij kunt kiezen hoe je je wilt voelen. Ja, echt! Dus als ik je vraag hoe jij je wilt voelen, dan heb je daar zelf een hand in. Hoe je je voelt heeft niets te maken met de buitenwereld! Niet met wel of geen geld hebben. Niet met wel of geen klanten en omzet hebben met je bedrijf. Niet met je geslacht, huidskleur, geloof of seksuele oriĆ«ntatie. Niet met het weer, je baan, baas, collega’s, je ex, vrienden, familie, partner of je kinderen.

Je omgeving en je ervaringen bepalen niet hoe jij je voelt; dit kies jij! Jij geeft betekenis aan een situatie, je vertelt jezelf het verhaal, je geeft een interpretatie aan wat er gebeurt. Jij kiest ervoor om jezelf en de buitenwereld op een bepaalde manier te bekijken.

Misschien doen velen dit onbewust en op de automatische piloot. Als coach begeleid ik mijn klanten om bewustwording te creƫren, om te kiezen voor wat ze willen en verantwoordelijkheid te nemen voor hun gedachten, dromen en leven.

Hoe je je wilt voelen is een keuze!

Elke dag heb jij de keuze om betere keuzes te maken. Elke dag kun jij kiezen voor dankbaarheid en positiviteit of negativiteit en schaarste.

Hoe je je voelt of niet voelt. Wat je wel of niet hebt in je leven, is niemands schuld. Het is jouw keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *